Biografía

Va néixer a Barcelona l’any 1970. Però també ha viscut a Albons (Girona), Estats Units, Índia, Oaxaca o el Distrito Federal, Mèxic: país que des de fa molts anys considera casa meva. És novel·lista, i també escriu literatura infantil, literatura juvenil i assaig; edita antologies, investiga i fa periodisme. La seva obra ha estat guardonada amb premis prestigiosos, ha estat duta al cinema i al teatre, i també ha estat traduïda a diversos idiomes.

Com una altra manera de pensar i entendre l’escriptura, dona cursos de pensament i creació literàries que utilitza per buscar aplicacions pràctiques en la construcció de pau; i dirigeix, coordina i capacita projectes de voluntariat contra diferents violències, desigualtats i exclusions socials; especialment a través de l’art, el periodisme i les humanitats.

L’any 2007 va fundar el Col·lectiu FU, però també ha creat altres projectes com l’Escuela Dinámica de Escritores amb l’escriptor Mario Bellatin; altres recorreguts d’estudi i de creació; i ha estat mestra universitària a diverses carreres d’humanitats.
Ha parlat de la seva feina i la seva manera de pensar-la a molts llocs del món com ara Harvard, la UNAM, Columbia University, Saint Andrews, la UNESCO, Amnsitía Internacional, l’Auditori de les Madres de Plaza de Mayo, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona o el Palacio de la Moneda, entre molts d’altres. I ha estat consellera de projectes de pau per a diverses institucions i col·lectius arreu del món, des de la Fundació Fútbol Club Barcelona fins a projectes sense recursos per ajudar a consumidors de crack a la Ciutat de Mèxic.

Todos sus libros